Volg Veghel centrum
Veghel, centrum van de beleving

BELEEF HET CENTRUM

BELEEF HET CENTRUM

Categorie: CULTUUR

Annemie Koekkoek bedenkt winnende spreuk

Maandagavond 10 juli maakte de jury bekend wie de winnende tekst heeft gemaakt voor de fontein die op de Markt komt. Uit 75 inzendingen kwam die van Annemie Koekkoek als beste uit de bus.

Op deze avond genoten een stuk of vijftig bezoekers van een lezing van Rolf Vonk, voorzitter van Heemkundekring Vehchele. Rolf nam de aanwezigen mee naar het ontstaan van de Veghelse Markt. Daarnaast gaf Joop Verhagen, projectleider van de herinrichting van De Markt, tekst en uitleg. Er komt een achttien meter lange fontein op de Markt te staan. De planning is om na Veghel kermis te starten met het project. Dit houdt wel in dat Sinterklaas in november niet op het oude gemeentehuis ontvangen kan worden. Carnaval op de Markt kan wel doorgaan omdat het project in twee gedeelten zal worden gerealiseerd.

De winnende spreuk die gelezen kan worden op de toekomstige fontein werd ingediend door Annemie Koekkoek: "Spring. Uit de diepte zoekt hij een weg omhoog. Spring en vang mij." Van harte gefeliciteerd Annemie!

Foto: Peter Kuijpers