Volg Veghel centrum
Veghel, centrum van de beleving

BELEEF HET CENTRUM

Categorie: CULTUUR

Bevrijdingskermis Veghel

Vanaf vrijdag 14 september kan jong en oud weer genieten van kermispret in Veghel. De Bevrijdingskermis opent dan om vier uur 's middags voor publiek. Op woensdagavond 19 september sluit de kermis het seizoen om elf uur weer af. 

Met zes dagen kermis in het vooruitzicht is er daags tevoren al genoeg te doen in Veghel Centrum. Niet in de minste plaats vanwege het extra bezoek dat speciaal voor de kermis naar Veghel komt, maar ook de opbouw van de kermis zorgt voor bedrijvigheid. Met name de Markt en de Hoogstraat zullen locatie bieden aan diverse attracties en kramen.

Tijdens de Bevrijdingskermis is er aandacht voor het vieren van vrijheid en het herinneren van de bevrijding van Veghel en omstreken eind 1944. Volgend jaar is het vijfenzeventig jaar geleden dat het Zuiden van Nederland werd bevrijd door de geallieerden middels de operatie Market Garden. Voor velen is dat ook nu al een extra reden om stil te staan bij het voorrecht dat vrijheid is. 

De Bevrijdingskermis is van vrijdag 14 tot en met woensdag 19 september dagelijks open tot elf uur 's avonds. Bezoekers kunnen er terecht vanaf drie uur, met uitzondering van vrijdagmiddag (vier uur). 's Zondags opent de kermis een uurtje vroeger, men kan dan vanaf twee uur terecht.