Volg Veghel centrum
Veghel, centrum van de beleving

BELEEF HET CENTRUM

BELEEF HET CENTRUM

Categorie: CULTUUR

Keizersdrôme 2018: 5 dagen carnaval op de Markt

Carnaval in het Veghel centrum is ‘Keizersdrôme’. Ook dit jaar weer veel activiteiten voor jong én oud in de grote tent op de Markt.

Vanaf vrijdag 9 tot en met dinsdag 13 februari kun je genieten van evenementen, live-bands, artiesten én DJ’s. ‘Daor geniet ik nou van!’ geldt zeker voor alle carnavalsvierders die gaan feesten in Keizersdrôme, een coproductie van C.V. de Kuussegatters, Sligro en de gezamenlijke horeca op de Markt. De vijfde editie van Keizersdrôme zorgt voor sfeer, feest en gezelligheid in Veghel centrum.

Zaterdagavond 10 februari spelen de Hottub Heroes met hun knallende en energieke show de beste pop-, rock- en dance-hits. Zondagavond 11 februari The Dirty Daddies, die al twee keer eerder Kuussegat ‘plat speelden’ met hun energieke act, gillende gitaren en spectaculaire lichtshow.

Evenementen
Voor de carnavalsevenementen van C.V. de Kuussegatters kun je elke dag terecht in Keizersdrôme. Op zaterdagochtend voor het Ontbijt met de Prins gevolgd door de Sleuteloverdracht en ‘s middags de prijsuitreiking na de Jeugdoptocht. Zondagochtend voor het Frühshoppen na de Carnavalsmis en later die middag de prijsuitreiking na de Grote Optocht.

KuusseMontag op de maandagmiddag is een begrip geworden: hét feestje met een knipoog naar onze oosterburen. Vanaf 13.30 uur gaat het los met: Die Tolle Leute, Gipfelpower en Die Supertolle Schlagerschwester én Hoempa Matata.

Dinsdagmiddag kun je lekker meezingen tijdens de Hollandse Middag met als artiesten: Ronald van der Lee, Etienne Alvares en Wesly Klein. ’s Avonds het Tranenbal: het afscheid van Prins Jess d’n Urste met Henk Bernard als de artiest, die je dan doet vergeten dat het feestje bijna over is.

Full Moon Party's
Twee keer Full Moon Party 0.0: het alcoholvrije megafeest voor de jeugd van 13 tot en met 17 jaar. Vrijdag 9 februari vult Radio 538 On Tour vanaf 20.00 uur de grote tent met de vetste beats. En op maandag 12 februari gaat Full Moon vanaf 20.30 uur los met een DJ en een optreden van Jebroer. In 2012 brak hij door met ‘Nooit meer slapen’ en in 2017 scoorde hij met ‘Kind van de Duivel’ een dikke hit. 

Gratis
Ook dit jaar is alles, met uitzondering van de twee Full Moon Party's, gratis toegankelijk. Dit is mogelijk omdat de horecaondernemers op de Markt, C.V. de Kuussegatters en Sligro opnieuw de handen in elkaar hebben geslagen.

Meer info over de programmering en tijden staat op: www.kuussegatters.nl.