Volg Veghel centrum
Veghel, centrum van de beleving

BELEEF HET CENTRUM

BELEEF HET CENTRUM

Categorie: CULTUUR

Maand van de Amateurkunst bij Bek, Boeken & Bijzonders

Voor Bek, Boeken & Bijzonders staat juni geheel in het teken van de amateurkunst. Er zijn veel leuke aanbiedingen en er worden workshops en exposities georganiseerd.

Exposities
In de BEKroom exposeert ArtGem gedurende de hele feestmaand (de expositie is te zien van 4 mei tot en met 28 juni). ArtGem is een kunstatelier dat hedendaagse kunst presenteert van professionele beeldend kunstenaars. Deze werken zijn veelal abstract, soms met een knipoog naar figuratieve vormen. Ze kenmerken zich vooral door kleurgebruik en hoogwaardige materialen.
Daarnaast loopt er een galerieroute door Bek, Boeken & Bijzonders. Op verschillende plekken in de winkel zal dus kunst te zien zijn. Deze kunstwerken zijn bovendien ook voor de verkoop.

Activiteiten
Er worden verschillende leuke activiteiten georganiseerd, waaronder een ecoline workshop (zaterdag 2 juni), een brushpen workshop (zaterdag 16 juni) en een workshop keramiek schaal maken (zaterdag 23 juni). Daarnaast wordt er een lezing "Zelfontplooiing door creativiteit en kunst" gegeven en kun je je eventuele kunstschatten laten taxeren op de "Kunst & curiosadag".

Kinderkunstwedstrijd
Iedereen tussen de zes en zestien jaar mag weer meedoen aan de Kinderkunstwedstrijd. Alle materialen mogen worden gebruikt om deze kunst te maken, van schilderen of tekenen tot boetseren en fotografie. Deelnemers kunnen een foto van het kunstwerk maken en voor 17 juni mailen naar inge@bekboeken.nl onder vermelding van 'Kinderkunstwedstrijd'. Van 14 juli tot 17 augustus worden de deelnemende kunstwerken in de BEKroom gehangen en kan er gestemd worden.

Voor meer informatie kijk je op bekboeken.nl en houd ook de Facebookpagina in de gaten voor het laatste nieuws.