Volg Veghel centrum
Veghel, centrum van de beleving

BELEEF HET CENTRUM

Categorie: CULTUUR

Persbericht Veghel Viert Vrijheid

PERSBERICHT 

Veghel Viert Vrijheid in het centrum tijdens de thema- koopzondag op 5 mei

Na de gezellige en drukbezochte Cirque zondag van 7 april jl. komt Veghel Centrum op 5 mei met thema-koopzondag ‘Veghel Viert Vrijheid’. Een feestelijke Bevrijdingsdag met 3 podia vol muziek en dans op de Markt, de Hoofdstraat en het Molenwiekenplein. Maar dat is nog niet alles. Er is een teken- en knutselwedstrijd voor de vrijheidsboom, een DJ- workshop, en mannen en stoere dames kunnen zich vergapen aan mooie auto’s, motoren en bikes die opgesteld staan in de Hoofdstraat. En natuurlijk doen alle winkeliers weer mee. Een koopzondag van 12.00-17.00 uur waarbij het podium op de markt zelfs tot 19.00 uur doorgaat. “Door de enthousiaste reacties van onze bezoekers op onze thema-zondag van 7 april zijn we nog meer gemotiveerd om er leuke koopzondag van te maken. Dus heb je nog geen plannen voor 5 mei? Dan vier je Bevrijdingsdag toch zeker in Veghel Centrum!”, aldus Stephan Scheer, voorzitter van de ondernemersvereniging OVVC Veghel.

Voor meer info ga naar www.veghelcentrum.nl of volg ons op Facebook of Instagram.

Wat is het programma?
Tussen 12.00-17.00 uur zijn de winkels in Veghel Centrum geopend. Van de Kalverstraat tot bijvoorbeeld Meierijgaarde en verder. Er zijn 3 podia met veel muziek en dans in de Hoofdstraat, de Markt en op het Molenwiekenplein. Op het podium op de Markt is o.a. live muziek van Bart van Gijn en Monique van Sambeek. In de hoofdstraat laten de DJ’s hun kunsten zien. Maar ook jij kunt daaraan meedoen.

DJ Workhop voor de nieuwe Martin Garrix
Ben jij de nieuwe Martin Garrix of Hardwell? Speelt muziek een hele belangrijke rol in je leven en wil jij je DJ-kunsten delen met publiek? Kom dan naar het podium in de Hoofdstraat en meld je bij de DJ. Daar vindt een DJ workshop plaats van 12.00-13.30 uur. Maar kom op tijd want vol = vol!

Knutsel of teken mee voor de Vrijheidsboom
Er komt een echte Vrijheidsboom op de Markt en die moet natuurlijk versierd worden. Wil je meedoen? Meld je dan bij de knutseltafel en daar helpen ze je graag met je knutselwerk. Elke deelnemer krijgt een prijs. En er zijn 3 prachtige hoofdprijzen.
Knutselen kan tussen 12.30-15.00. De prijsuitreiking is om 15.30 uur op de Markt door wethouder Jan Gooijaarts.

Van auto’s en bikes tot mode
Met medewerking van o.a. MotorKledingCenter, Honda en Kuypers Bikes met e-bikes en scooters, wordt in de Hoofdstraat een stoere ‘catwalk’ aangevuld met 9 mini-podia met mode.

Moederdag cadeau?
Ondernemers hebben allerlei activiteiten georganiseerd. Bij Azalea op de Markt bijvoorbeeld kun je tussen 12.00-17.00 uur een bloem, vogel of hart maken. Een leuk cadeau voor Moederdag. Deelname inclusief materialen kost € 5,00.

Verder vind je die dag in het centrum diverse speelkussens, bullriding, een vogel-presentatie en gezelligheid!

Sluit je middag bijvoorbeeld heerlijk af bij één van de horecagelegenheden.
Kortom een gezellige middag voor alle leeftijden!

Verkeersomleiding
Speciaal voor deze dag is de Hoofdstraat afgesloten voor verkeer en wordt omgeleid.

 

 

NOOT AAN DE REDACTIE

Meer informatie?                                                                                

Esther Leijten, Manager communicatie en evenementen

Stichting Centrummanagement Veghel