Volg Veghel centrum
Veghel, centrum van de beleving

BELEEF HET CENTRUM

BELEEF HET CENTRUM

Categorie: HORECA

Slagerij Pennings weer succesvol tijdens Paasveetentoonstelling

Afgelopen woensdag werd de jaarlijkse 'Paasveetentoonstelling' gehouden in Schagen. De veekeuring stond dit jaar onder leiding van een deskundige internationale jury. Tim van der Pas, boer en chef slager bij Slagerij Pennings, nam hier aan deel.

Het eerste vee arriveerde rond 05:30 uur op de Schager markt en vanaf 09:30 uur startten de keuringen. Vanaf 12:00 uur waren de kampioenkeuringen waarbij er in elke categorie een Algemeen Kampioen werd gekozen. Zo zijn er uiteindelijk tien Algemeen Kampioenen.

Tim van der Pas is de vaste mester voor het mooie dikbil rosé kalfsvlees dat Slagerij Pennings in het assortiment heeft. Samen hadden ze dit jaar weer een inzending in de klasse “Slachtvee rosé kalveren”. Na de overwinning in 2016 hebben ze dit jaar weer een unieke prestatie geleverd door Algemeen kampioen 2017 te worden. De reactie van Tim van der Pas: “Het is geweldig om weer met zo’n mooi dier mee te mogen doen aan dit unieke evenement. Het is ook een bevestiging dat wij goed zijn voor onze dieren. Als de dieren geen goed leven hebben, dan kunnen ze ook geen kampioen worden.”