Volg Veghel centrum
Veghel, centrum van de beleving

BELEEF HET CENTRUM

BELEEF HET CENTRUM

Categorie: SPECIALIST

Weekmarkt blijft op het Meijerijplein

De weekmarkt in Veghel centrum wordt, in verband met de werkzaamheden aan de Markt, al een tijdje gehouden op het Meijerijplein. Als het aan het college van B&W van Meierijstad ligt, blijft dat zo. Dit staat in de nieuwe marktverordening met bijbehorend inrichtingsplan van de markten in Meierijstad.

"Bezoekers, marktkooplui en ondernemers in het centrum hebben in de afgelopen tijd aangegeven zeer tevreden te zijn met de nieuwe locatie. We hebben er daarom voor gekozen om het zo te houden. Bijkomend voordeel is dat de weekmarkt hierdoor niet meer hoeft te verplaatsen tijdens evenementen zoals carnaval of kermis", laat wethouder Jan Goijaarts weten.

Eén marktverordening
De nieuwe verordening zorgt ervoor dat de mogelijkheden en regels voor alle markten in Meierijstad hetzelfde zijn. Het opstellen ervan is in samenspraak gegaan met de marktkooplui en de brancheorganisatie. Het invullen van een vrije plaats op de markt wordt voortaan geregeld door een afvaardiging van de marktcommissie zelf. In het verleden werd dit geregeld op basis van het aantal marktjaren. Ook is het in het vervolg niet noodzakelijk dat de vergunninghouder 100 procent aanwezig is, maar die zelf een vervanger aanwijzen. Ook is het mogelijk om een opvolger voor te dragen, mits die drie jaar op de markt staat. De lokale regels liggen vast in de inrichtingsplannen van de markt.

 

 

Bron: Stadskrant Veghel